Overvejer du nogen gange at give op og finde et lønmodtagerjob igen?

Faktisk er der en del af mine kunder, der jævnligt går og overvejer at droppe livet som selvstændigt og finde et job som ansat igen. I går havde jeg en session med Hanne, som netop gjorde sig de overvejelser.

Måske er du en af dem?

Problemet for Hanne er, at hun synes, at hun arbejder alt for mange timer – hun knokler – for at få sin virksomhed til at løbe rundt – i det mindste give så meget overskud, at hun kan få det samme i løn, som hun vil kunne på dagpenge.

Samtidig har hun super dårlig samvittighed over, at hun bruger så mange timer på sin virksomhed, fordi det går ud over hendes to børn på 6 og 9 år og hendes mand.

Når alle er kommet hjem fra skole og arbejde, så er Hanne allerede så træt, at hun næsten ikke orker at gå i gang med lektielæsning, hygge med den mindste og madlavningen. Hun svarer bare børnene med enstavelsesord og vil allerhelst bare være i fred.

Når børnene så langt om længe er kommet i seng falder hun ned i sofaen til et eller andet ligegyldigt i fjernsynet. Højst sandsynligt falder hun i søvn og vågner et par timer efter for at vakle ind i seng.

Så kan hun til gengæld ikke sove – nu kommer tankerne myldrende:

“Hvad med den der kunde?”

“Hvad kan jeg gøre for at øge min indtjening?”

“Det er også for dårligt, at jeg ikke har tid og overskud til at lytte til, hvad børnene har at fortælle.”

“Måske er min mand også ved at være træt af det hele – han virker i hvert fald noget fraværende.”

“Hvordan skal vi få råd til sommerferien?”

Og så er det, at tanken melder sig for snart 117 gang:

“Måske skal jeg bare opgive min drøm og gå tilbage til tilværelsen som lønmodtager – det er også meget nemmere, og så behøver jeg heller ikke bekymre mig om pengene mere.”

Men højst sandsynligt er det slet ikke løsningen for Hanne eller for ret mange andre selvstændige.

Aben flytter nemlig med – hvis du i dag ikke har tid og overskud til din familie, så vil du højst sandsynlig heller ikke have det som lønmodtager – heller ikke selv om du får en fast løn hver måned.

Din bekymring omkring det at skulle skabe din omsætning selv forsvinder, til gengæld giver du slip på din drøm om et liv som selvstændig. Samtidig er der jo heller ikke nogen garanti for, at du finder det job, som du gerne vil have – og hvis du finder det – at du så kan beholde det for tid og evighed.

Det var nogle af de ting, som Hanne og jeg talte om. Jeg spurgte hende om, hvorfor hun egentlig blev selvstændig? Hannes grund til at blive selvstændig var (og er), at hun gerne vil have den fleksibilitet i sit arbejdsliv, der gør, at hun kan hente sine børn tidligt fra skole og daginstitution og så arbejde på andre tider, når det er nødvendigt.

Samtidig vil hun gerne selv bestemme den service og kvalitet, som hun giver sine kunder – hun synes nemlig ikke, at hun havde været i stand til at give den gode service og kvalitet som var så vigtig for hende i de jobs, hun havde haft, inden hun blev selvstændig.

Da Hanne først var kommet i tanke om, at det faktisk var derfor, at hun oprindelig havde startet sin virksomhed, var hun igen helt afklaret med, at hun ikke skulle ansættes igen.

Herefter kunne vi så tage fat på, hvordan Hanne kunne udvikle sin virksomhed til at at give en indtjening, som hun kunne leve godt af, samtidig med at hun kunne organisere sig sådan, at der også blev tid og overskud til at hente børnene fra børnehaven og skolen tidligt, sådan at de tre kunne hygge sig og få læst lektier mens alle stadig havde overskud til det.

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session