Holder dit nytårsfortsæt endnu?

Rigtigt godt nytår til dig.

Hvis du er som langt de fleste andre danskere, har du garanteret brugt nogle af fridagene til at tænke på, hvilke nytårsfortsættere du ville sætte dig for det nye år.
Måske er dine nytårsfortsætter nogenlunde de samme, som de plejer at være?

  • Jeg vil gerne tabe mig
  • Jeg vil motionere mere
  • Jeg vil være mere til stede overfor min mand og mine børn
  • Jeg vil holde op med at ryge/spise slik/kage etc.

Eller måske er det noget helt andet, du ønsker dig for det nye år?
Uanset hvad dine nytårsfortsættere går ud på, så er sandsynligheden for, at du kommer i mål ikke særlig stor, hvis du ikke har gjort dig nogle større overvejelser om, hvad du vil gøre anderledes end du gjorde, indtil midnatsklokkerne ringende for sidste gang i 2015.

Nogle af de hyppigste grunde til, at vi ikke gennemfører vores nytårsfortsættere er:

1

Vores nytårsfortsæt er ikke ordentligt gennemarbejdet

Med det mener jeg, at du ikke har gjort dig klart, hvad det dybest set er, du ønsker dig skal være anderledes. Lad os tage udgangspunkt i, at du ønsker at tabe dig. Hvad vil du opnå med et vægttab? At du kan passe dit tøj? At du bliver mere sund? At du får en anden opfattelse af dig selv? Eller noget helt fjerde? Find ind til kernen af, hvad det er, du ønsker dig, og hvorfor. Først derefter kan du lave en plan for, hvordan du kommer derhen.

Kernen i dit nytårsfortsæt er også det, der kan give dig den fornødne motivation og fastholde den, når det bliver hverdag for alvor. Så du skal finde ind til den følelse eller tilstand, som du gerne vil opnå.

2

Hvad ønsker du i virkeligheden?

Overvej også, om det du i virkeligheden ønsker er at slippe af med/væk fra noget? Meget ofte formulerer vi vores nytårsfortsæt som ”jeg vil holde op med at xxxx”. Det kan vores hjerne ikke forstå. Formuler i stedet for, hvad du gerne vil – f.eks. ”Jeg er røgfri”.

3

Vær specifik

Når du sætter dit nytårsfortsæt, så vær specifik – sæt dig et SMART-mål. På den måde ved du helt præcist, hvad det er, du vil opnå. Et smart mål kunne formuleres sådan her: ” Den 30. juni 2016 vejer jeg 60 kg.” 

Når du har formuleret dit SMART-mål, kan du herefter lave en plan for, hvordan du kommer derhen. Også her gælder det om at være specifik, f.eks. ”jeg går min. 10.000 skridt min. 5 dage om ugen” eller ” Jeg spiser 600 g grøntsager om dagen”.

4

Find et heppekor eller en mentor

Når du skal i gang med at ændre vaner, er det en stor hjælp, at du forpligter dig overfor nogen. På den måde er der nogen, som kan holde dig op på dit fortsæt, give dig støtte og hjælp og som kan heppe på dig, også når du selv er ved at give op. Så hvem skal være dit heppekor?
For at få succes med dit nytårsfortsæt, skal du altså:

  1. Finde ind til kernen i dit nytårsfortsæt – hvad vil det give dig at nå dit fortsæt?
  2. Finde ud af, hvad du i virkeligheden ønsker – hvad vil du opnå?
  3. Være specifik – brug SMART-mål
  4. Finde et heppekor
  5. Eller hvis det er din forretning, så en businessmentor

Rigtig god fornøjelse med at nå dit nytårsfortsæt.

Del artiklen

Læs også …

Velkommen til Business-Bloggen om Iværksætteri, forretningsudvikling og personlig effektivitet af businessmentor Birgitte Feldborg.

forretningsudvikling-birgitte-feldborg

Del artiklen

Ansøg om en gratis business strategi session